Eğitim Öğretim
Akbucak Köyü’nde Öğretim 1957 yılında 2 derslikli olarak yapılan ve sonraki dönemde 1 derslik ilave edilerek 3 derslikli hale getirilen Akbucak Köyü İlköğretim Okulu'nda yapılmaktadır.
COĞRAFYA
Paylaş
05.12.2010 00:04
4.201 okunma
Dilek Karaca Işıksoy

Akbucak Köyü'nde Cumhuriyetin ilk yıllarında Eğitim Öğretim, Şah İsmail Ağa olarak bilinen dönemin köy ağası tarafından ücretle tutulan öğretmenler tarafından köy odalarında yapılırdı. 1957 yılında yaptırılan 2 derslikli okul ile birlikte öğretim, Akbucak Köyü İlkokulu'nda devam etmiş ve sonraki dönemde bu okula 1 derslik daha ilave edilmiştir.

Köydeki İlköğretim Okulu'nda 1-5 sınıfları okutuluyor. Akbucak İlköğretim Okulu'nun müdürlüğünü ve öğretmenliğini 2000 yılından itibaren Cevdet Yıldız yürütüyor.
2008 yılında okulumuza Ulaştırma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlıklarının ortaklaşa projeleriyle uydudan internet bağlantısı yapılmıştır.
Okulumuzda 3 adet bilgisayar, 1 adet projeksiyon, 1 adet tepegöz, 2 adet yazıcı 2 adet tarayıcı bulunmaktadır. Bu sayede eğitimde internetten faydalanılmaktadır. 2009 yılından itibaren okulumuzda Bilişim Teknolojileri dersi seçmeli ders olarak okutuluyor.
Okulun web sitesi : http://akbucakioo.meb.k12.tr
4. ve 5.Sınıflar Bilgisayar Destekli İngilizce Dersinde

6.7.8. sınıflar ise taşımalı eğitimden yararlanılıyor.Taşıma merkezi Kadılı Cumhuriyet İlköğretim Okulu’dur.

Yorum Ekle
Adınız :
Başlık :
Yorumunuz :

Dikkat! Suç teşkiledecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
AKBUCAK KÖYÜ
www.akbucak.com
SARIKAYA/YOZGAT
BAĞLANTILAR
KISAYOLLAR
Akbucak Köyü Muhtarlığı - Alper ÇAMLIDAĞ
Akbucak Köyü Facebook Grubu
Akbucak Köyümüz Facebook Grubu
 
Ana Sayfa
Yazarlarımız
İletişim
Akbucak Köyü - Harita
Web TV
Fotoğraf Galerisi
© 2005 - 2023    www.akbucak.com          Tasarım ve Programlama: Dr. Murat Kaya